knjizara.com
Hogar strašni

Dik Braun (autor)

Hogar strašni
rasprodato

Hogar je jedinstven porodični strip, sa sjajno izgrađenim likovima porodice Vikinga, u čijim postupcima se praktično svako može prepoznati. Hogar je viking i varvarin, ali ujedno porodični čovek, brižan muž i odani otac. Takođe, on je i mali privrednik, s tim što je njegova privrednadelatnost razaranje i pljačka.

Još nešto - on se baš trudi.

Ova knjiga predstavlja kolekciju stripova o Hogaru Strašnom Dika Brauna. Ovde ćete naći mnoge Hogarove avanture, koje pokazuju da je humor životnih situacija univerzalan. Hogar je porodični

čovek koji se svađa sa svojom ženom Helgom, teško radi pljačkajući engleske gradove, voli da izađe sa prijateljima, nikada nema dovoljno novca i ponekad ne shvata svoju decu. NJegova ćerka Honi mu je po karakteru veoma slična, što ponekad plaši njenog momka Luta, nesposobnog trubadura. Hogarov sin Hamlet često razočarava svog oca, jer je njegova sušta suprotnost, i više voli da čita knjige nego da pljačka i pali. Pas Snert i patka Kvak upotpunjuju Hogarovu porodicu Hogar je postao uspešan od samog početka. Strip je prvi put objavljen 4. februara 1973. godine u čak 136 novina. Danas se objavljuje u gotovo 2000 novina širom sveta i preveden je na više od deset jezika. U prvoj godini objavljivanja, Hogar je svom autoru doneo drugu Rubenovu nagradu za crtače stripova. Iste godine, dobio je i Elzi-Segar nagradu američkog društva crtača stripova(koja nosi ime autora Popaja).
Najzad, on je običan čovek koji se snalazi što bolje može u svetu čijem stvaranju ni na koji način nije doprineo.

Helga, Hamlet, Honi, pas Snob i Srećni Edi čine ovu porodicu nezaboravnu. Iako je stvorio mnoge junake, autora Dika Brauna slavnim je učinio baš Hogar Strašni.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Beli Put; 2009; Tvrd povez; latinica; 28 cm; 240 str.; 978-86-85489-05-1;