knjizara.com
Hitlerova tajna nauka
njegovo traganje za skrivenim znanjem drevnih ljudi

Najdžel Penik (autor)

Hitlerova tajna nauka
rasprodato

Hitlerove tajne nauke jeste naslov prve knjige koja na jednom mestu okuplja detalje neobicnih teorija koje prate nacisticke pokusaje da osmisle novu religiju, da zasnuju novu nauku i da stvore novu ljudsku vrstu. U njihovim ocima, ti uvrnuti rituali i ratni potezi bili su samo uvod; time su na neki nacin pripremali pozornicu za iskrsnuce novog "supercoveka" - dolazece rase. Ta nova rasa, kako su se nacisti nadali, posedovala bi nadljudske fizicke moci, sto je trebalo da bude rezultat neortodoksnih naucnih istrazivanja koja su tada bila u toku.



Knjiga Hitlerove tajne nauke opisuje iznenadujuce i ponekad bizarne teorije alternativnih nauka koje su u Hitlerovoj Nemackoj podignute na zvanicni status: neortodoksne kosmologije, ozivljena paganska verovanja, skriveni principi u arhitektonskom dizajnu, studije o potrazi rasljama, iskopavanjima, kamenim kruznicama i astronomiji, kao i prenos podzemne energije - sve je to podsticala Ahnenerbe, "Zaostavstina predaka", zapravo Himlerova SS organizacija. Sledeci trag misterioznih tradicija Manihejaca, Vitezova svetlosti, drustava Iluminata i Tuleanaca, ranijih nemackih tajnih drustava, Ahnenerbe je stremela ka tome da ozvanici stare tradicije koje su se prenosile, kako se govorilo, od vremena Stounhendza i Piramida, usput ih oblikujuci i preradujuci, sve u cilju stvaranja razarajuceg izvora moci.

Autor je ponovo otkrio mnoga zaboravljena dokumenta iz tog perioda, po prvi put spajajuci elemente potrage Nemacke za podzemnim energijama zemlje. Ilustrovana materijalima iz originalnih nemackih izvora, njegova knjiga nam pruza mogucnost da zavirimo u jedan alternativni pogled na svet, koji nas sa jedne strane zadivljuje, a sa druge uzasava svojim sredstvima, ali koji je ipak postojao tokom kratkih dvanaest godina koje su izmenile svet, te tako predstavlja vazan dodatak knjizevnosti Treceg Rajha. Ova knjiga sadzi tekstove koji nikada ranije nisu objavljeni na engleskom jeziku.

Mnogi citaoci ce prepoznati vezu ovog dela sa prethodnim best-selerom, pod nazivom Koplje sudbine. Verujemo da ce istrazivanja Najdzela Penika postati novi best-seler.


Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Dereta; 2006; latinica; 21 cm; 232 str.; 86-7346-550-8;