knjizara.com
Hamas - od terorizma do vlasti

Ivana Alcalay (autor)

Hamas - od terorizma do vlasti
1760 din
U korpu

Ova knjiga nudi analizu korena, karaktera i metoda Hamasove organizacije. Jednako pokazuje kako Palestinski autoritet pokušava da se takmiči sa Hamasom pokušavajući da zameni Hamasovu dawu, sa svojom mrežom socijane zaštite. Takođe, bez sumnje dokazuje da je primaran cilj Hamasa bio i ostao uništenje Izraela i kreiranje islamske totalitarne države uređene po šerijatskim zakonima. Ova knjiga pokazuje kako Hamasovo političko vođstvo direktno finansira i organizuje terorizam kroz primanja stranih donacija od država sponzora međunarodnog terorizma koje koriste Hamas kao instrument njihove međunarodne terorističke politike.
Knjiga objaš

njava kako je Hamas mobilisao masu i dobio podršku tokom parlamentarnih izbora, kako je organizovao političku kampanju i kakva je bila reakcija međunarodne zajednice posle izbora. Analizirano je koliki je uticaj i uloga Kvarteta (koje čine SAD, Rusija, UN i EU) analogno Kontakt grupi sa kojom se susrećemo na Balkanu, koja pokušava da obezbedi preporuku za mirno rešenje višedecenijskog sukoba na Bliskom istoku.
Zaključak pokazuje razvoj Hamasove organizacije, njihovu potencijalnu buduću evoluciju, koja može da vodi eventualnoj konsolidaciji ili dezintegraciji. (autor)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Terorizam , Palestina , Bliski istok , Islam
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Naučno udruženje Nauka i društvo Srbije; 2012; Broširani povez; latinica; 24 cm; 329 str.; 978-86-84333-19-5;