knjizara.com
HTML5 i CSS3 prilagodljiv web dizajn

Ben Frain (autor)

HTML5 i CSS3 prilagodljiv web dizajn
rasprodato

Tableti, pametni telefoni, pa, čak, i televizori sve se više koriste za pregled Weba. Nikada nisu postojali veći raspon veličina ekrana i sa njima povezano iskustvo korisnika na koje treba obratiti pažnju. Web stranice koje su prilagodljive obezbeđuju najbolju moguću verziju njihovog sadržaja koji će se poklopiti sa veličinom ekrana uređaja na kojem se pregleda, i to ne samo današnjim uređajima, već i na budućim.
Naučite kako da dizajnirate web sajtove u skladu sa novom metodologijom prilagodljivog dizajna, omogućavajući da se web sajt prikazuje lepo na svakoj veličini ekrana. Pratite, gradite i poboljšavajte prilagodljiv dizajn, koristeći HTML5 i CSS3. Ova knjiga obezbeđuj

e i praktično razumevanje ovih novih tehnologija i tehnika koje su budućnost front-end web razvoja.Počevši od statičkih Photoshop kompozicija, kreirajte web sajt, koristeći HTML5 i CSS3, koji je fleksibilan u zavisnosti od veličine ekrana posmatrača.
Korišćenjem HTML-a 5 stranice postaju prilagodljivije i semantički preciznije. Glatki grid dizajn i medija upiti CSS-a 3 omogućavaju da se dizajan prilagođava svakoj veličini ekrana. Dodajte lepe pozadine, senke i animacije, koristeći moć, jednostavnost i fleksibilnost CSS-a 3.
Prilagodljiv web dizajn pomoću HTML-a 5 i CSS-a 3 obezbeđuje znanje koje je potrebno da projekti ne budu samo dobro urađeni za danas, već i za budućnost.

Šta ćete naučiti iz ove knjige
Prilagodljivi web dizajn je najnovija tema u web dizajnu. Naučićete šta je on i zbog čega je važno da ga savladate.
HTML5 je prilagodljiviji, brži i semantički bogat. Naučićete kako da pišete HTML5 i sve ključne funkcije.
Medija upiti CSS-a 3 omogućavaju različite stilove za različite medije; naučićete kako da ih integrišete u dizajn.
Napravite web stranice i medije unutar njih tečnim, omogućavajući im da se prilagođavaju kada je potrebno.
Zaboravite slike i upotrebite CSS3 za kreiranje pozadinskih gradijenata, senke teksta, senke polja i tako dalje.
Upotrebite 3D transformacije CSS-a 3 da biste okrenuli elemente u 3D prostoru. Animirajte elemente pomoću ključnih frejmova CSS-a 3.
Kreirajte glatke CSS3 prelaze između standardnih podešavanja i aktivnih podešavanja, sa različitim vremenskim trajanjem i funkcijama.
Zavolite oblike – samo pomoću HTML-a 5 dodajte korisne elemente interfejsa, kao što su datumi i klizači.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: HTML , CSS , Internet
Ostali naslovi iz oblasti: Računari

Izdavač: Kompjuter biblioteka; 2014; Broširani povez; latinica; 24 cm; 304 str.; 978-86-7310-496-6;