knjizara.com
Grand Central

Dušan Miklja (autor)

Grand Central
594 din
Stara cena: 699 din
U korpu

Uliks je doputovao u Njujork s prvobitnom namerom da snimi film po svom scenariju, poseti muzeje, muzičke dvorane i knjižare i oseti duh starih vremena u Sohou, Tribeki i Grinič Vilidžu. Čim je zakoračio na Grand Central, zastao je i pokolebao se: našao se na raskršću puteva i sudbina i uzdrhtao pred snagom doživljaja Njujorka kao džinovskog ciklotrona u kojem se kao čestice vrtoglavo premeću i mimoilaze ljudi iz svih krajeva sveta. Osećajući da nema pogodnijeg mesta i vremena da se konačno zaustavi i sagleda svoj celokupni put, odlučio je da u gradu nad gradovima za kratko vreme u jednu žižu zgusne ceo pređašnji život. Uronio je tako u svet

ove Njujorka otkrivajući njegove blistave i strašne kutke i istovremeno postojanje Grada kao očinskog utočišta i čudovišta koje proždire ljude. Razapet između nepojmljivih suprotnosti, nesiguran u prirodu slobode izbora kojom metropola zrači, uz nezaustavljivo bujanje želje za kretanjem i novim otkrićima, Uliks stiže do krajnje tačke – ugroženosti života, i zapanjujuće jednostavnog izbora koji mu se nameće.

Izuzetan roman o Njujorku – raskošan prikaz metropole kojoj hrle milioni i istovremeno unutrašnji portret duše grada i pojedinca koji traga za sobom u njegovom beskraju.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Srpska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2015; Broširani povez; latinica; 20 cm; 270 str.; 978-86-521-2094-9;