knjizara.com
Grad večne ljubavi

Marina Fiorato (autor)

Grad večne ljubavi
rasprodato

Godine 1576, pet godina posle poraza Otomanskog carstva u bici kod Lepanta, jedan brod neopaženo se usidrio u Veneciji, noseći sa sobom smrtonosni tovar. Jedan čovek, više mrtav nego živ, iskrcava se i posrće prema Trgu Svetog Marka. Donosi Veneciji poklon od turskog sultana. Za nekoliko dana, gradom će se raširiti epidemija kuge – a Turci će slaviti slatku osvetu.
Međutim, na brodu je i slepi putnik – Fejra, mlada i lepa haremska doktorka koja beži od budućnosti sultanove konkubine. Samo joj pamet i medicinska znanja pomažu da preživi dok kuga pustoši Venecijom. U očajanju, dužd p

overava arhitekti Andrei Paladiju zadatak da sagradi najveću crkvu koju je svet ikada video, kao dar Bogu toliko veličanstven da će Venecija biti spasena. Ali i Paladiov život je u opasnosti, i biće potrebna sve umeće doktora Anibalea Kazona, najboljeg gradskog lekara za kugu, da ga održi u životu. Međutim, ono na šta Anibale nije računao jeste susret sa Fejrom, ženom koja ne samo da poseduje podjednake medicinske veštine, već ga može naučiti i da voli.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; latinica; 21 cm; 294 str.; 978-86-10-00738-1;