knjizara.com
Gde je Lana

Marko Smukov (autor)

Gde je Lana
rasprodato

Nedovoljno bi bilo reći da je Lana devojčica, koju sudbina ni najmanje nije mazila. Ne, njena sudbina se na nju baš žestoko okomila, obrušila... Lana i njena sudbina su neprekidno u ratu.
Ali Lana nije slamčica u oluji. Ona zna i šta hoće, ali još bolje šta neće. I u tome je nepokolebljiva.Pema tome, nije čudo što svi, koji su imali prilike da zarone u ovaj roman, nalaze da je to jedna lepa i lepo ispričana priča. Podsticajna.
Za sve devojčice kojima je sudbina podarila lepe usne za negacije, umesto za poljupce, ruke za odbranu, umesto za zagrljaje, noge za bežanje, umesto za igranje. Bitno je da će L

ana, napokon, na radost svih čitalaca, svojih obožavalaca, izaći kao pobednik. Autor vam je samo toplo preporučuje. Ne meša se. Jer ovo je knjiga dijaloga. Bez mešanja i mudrovanja pisca romana.

Treba li da vas podsećam na ono što ste i sami oduvek znali: da je za uspešan roman potrebna lepa priča i lepo ispričana lepa priča? Oni koji ne znaju šta bi to trebalo da bude, odgovor mogu da nađu u ovom romanu Marka Smukova "Gde je Lana". Jer izgleda da pisac Smukov nikad ne piše bez dobre priče. Na osnovu svih njegovih do sada objavljenih dela, stiče se utisak da tek pošto odabere fabulu pristupa pisanju, svestan da nije lako naći lepu fabulu da bi i priča bila lepa, a naročito da bi njen završetak bio lep.
A ovaj roman "Gde je Lana" je zaista jedna lepa, ali i lepo, na neobičan, možda čak do sada neviđen, način, samo kroz dijaloge glavnih likova, lepo ispričana priča.
Pošto ste, predpostavljam, knjigu već pročitali, nije potrebno da vam navodim da je priča lepa. A da li je i lepo ispričana, ocenićete već sami. Bez obzira da li će vam se svideti način na koji su događaji prezentovani. Čujem, neki kažu, da je već, pre desetak godina, bilo nekih pokušaja da se radnja romana odvija isključivo kroz dijaloge, kao u ovoj knjizi. Za to dosad nisam čuo, pa i ne znam. Moguće. Ali kako mi to lično nije poznato, ostajem impresioniran ovim stilom i načinom pisanja, kao nečim novim, u svakom slučaju, nesvakidašnjim.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Prometej - Zemun; 2009; ćirilica; 21 cm; 127 str.; 978-86-82363-90-3;