knjizara.com
Gamiž

Mina D. Todorović (autor)

Gamiž
rasprodato

Roman Gamiž u sebi spaja mladost i starost, tradiciju s modernim, bajkovito s realitetom, osećanja s logikom, brzinu dešavanja sa prelepim opisima, ozbiljne misli i mnogo, mnogo humora, ogromnu ljubav i bezmernu mržnju, plemenitost i zlo, lepotu razlika i čuvanje sopstvenog identiteta, savršen pravopis i nepravilan jezik... Ako sumnjate da je moguće sve to prirodno sastaviti, treba da pročitate knjigu. (Lidija Dobrašinović)
Neosporno inspirisana nasleđem velikog Tolkina, a pre svega Hobitom, autorka se ne zadovoljava pukim podražavanjem, već postojeće nasleđe fantastike za mlade koristi samo kao početnu inspiraciju za svoju nadahnutu pripovest. Bez obzira što

je Gamiž, kao uostalom i Vir svetova, prevashodno namenjen tinejdžerskoj publici, u romanu će uživati svi željni kvalitetne epske fantastike. Nastavak uspeva da održi visoki kvalitet prvog dela i dalje proširuje postojeći mitos. Upečatljivi horor momenti su vešto utkani u avanturističku osnovu, sve pršti od uzbuđenja i iznenađenja, što Gamiža čini nezaboravnim književnim iskustvom. (Đorđe Bajić)

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaći roman
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Everest media; 2012; Broširani povez; ćirilica; 20 cm; 275 str.; 978-86-7756-019-5;