knjizara.com
Frekvencije

Klemens J. Zec (autor)

Frekvencije
rasprodato

Valter i Aleksandar bili su prijatelji u detinjstvu, a sada im se putevi ponovo ukrštaju. Prateći obe strane ove priče, Klemens J. Zec napisao je roman Frekvencije, koji je privukao pažnju i postao velika nada nemačke književnosti i jedan od favorita za Nemačku književnu nagradu. To je knjiga vrlo neobičnog tona, napete i potresne priče u kojoj se upoznaje čitava galerija savremenih likova, pa čak i jedan pas. Roman razvija i do vrhunca dovodi sliku porodice, temu koju je Zec počeo da oblikuje u romanu Sinovi i planete. Pisac je oživeo savremene pojmove kao što su fraktali, Mebijusova traka, psihodrama, biseksualnost, ali i stanja telesne vitkosti, duševne pustoši...
Jedna strana

Frekvencija je priča o Valteru, koji želi da postane glumac, ili to od njega očekuje njegov otac? Valter će oprobati svoje glumačko umeće kada ga psihoterapeutkinja Valerija zamoli da učestvuje u grupnim seansama, gde je njegov zadatak da glumi fiktivne pacijente. Šta se dešava sa junakom koji će se previše uneti u ulogu?
Druga priča je o Aleksandru, medicinskom tehničaru izuzetne imaginacije, koja se posebno razvila u njegovom usamljenom detinjstvu. Aleksandar je spreman da napusti svoj posao i devojku da bi bio sa Valerijom. Međutim, tu ga čeka sasvim neočekivan izazov.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Austrijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2012; Broširani povez; latinica; 21 CM; 476 str.; 978-86-7804-602-5;