knjizara.com
Francuskinje i sreća

Džejmi Ket Kolan (autor)

Francuskinje i sreća
719 din
Stara cena: 847 din
U korpu

Savršenstvo možda nije dostižno, ali sreća jeste. I zato će ova knjiga koja podiže raspoloženje otkriti i pokazati svakoj ženi kako da prigrli sreću – i da uživa u njoj. Nisu Francuskinje izmislile sreću, ali one znaju dosta o joie de vivre. Kao mlada devojka, Džejmi Ket Kolan bila je fascinirana svojom bakom Francuskinjom. Iako je imala malo novca, Džejmina grand-mére se dobro hranila, dobro oblačila i uživala u jednostavnim, svakodnevnim stvarima. Pošto je Džejmi kao odrasla osoba putovala po Francuskoj, mogla je dublje da pronikne u razliku između Francuskinja i Amerikanki.
Francuskinje – bi

le one doktori, vlasnice prodavnica ili domaćice – ne brinu o tome da budu dovoljno mršave, dovoljno mlade ili dovoljno ostvarene. One graciozno stare i slave svoje telo. One znaju kako da postignu ravnotežu u svom životu – da vole hranu, ali da ne jedu preterano, da rade naporno, ali ne previše, da uživaju sa prijateljima i porodicom, a da ipak imaju vremena za sebe.
U ovoj knjizi Džejmi iznosi sve ono čemu su je Francuskinje naučile i pokazuje nam kako da: Kupujemo i trošimo manje – a da uživamo više; Izgledamo kao da smo potrošili milion evra, a da potrošimo samo nekoliko; da pronađemo vreme da budemo sami; Da flertujemo a la Française; Da ponovo otkrijemo sopstvenu misterioznost.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska , Žene
Ostali naslovi iz oblasti: Popularna psihologija

Izdavač: PortaLibris; 2012; Broširani povez; latinica; 24 cm; 248 str.; 978-86-7818-140-5;