knjizara.com
Filimon - Brodolomnik sa ostrva "A"

Fred (autor)

Filimon - Brodolomnik sa ostrva "A"
rasprodato

Jednom prilikom, kada je najzad shvatio da nisam čičak, mazga Anatol odluči da mi ispriča sve o počecima Filimonovih putovanja u svet slova. Najpre je, kaže on, bunardžija Vartolomej odjednom nestao dok je kopao bunar... Nenadano se obreo na slovu „A“, prvom slovu reči Atlantski. Ta slova su bila rasuta po okeanu, baš kao ostrva... samo što nisu bila prava ostrva. Ona su postojala, a istovremeno i nisu postojala. Nasukati se negde već je dovoljno strašno, ali biti nasukan na nešto što ne postoji je još mnogo strašnije... Elem... Vartolomej je tako

živeo četrdeset godina, sâm kao Robinson, kao što bi brodolomnik živeo na ovom našem svetu, sve dok jednog dana Filimon i sâm nije slučajno upao u jedan bunar, pridruživši se tako Vartolomeju. Od onda su njih dvojca nerazdvojni. Zajedno putuju sa jednog na drugo slovo, s jednog na drugi svet. Stric Felicijan im ponekad pomaže, jer je on pomalo vrač i svašta zna. S druge strane, Filimonov otac Hektor uporno odbija da poveruje u postojanje tog paralelnog sveta.
Beleška autora: Baš lepo od ovog bezimenog ježa što je svojim malima tako rečito sažeo suštinu ovog serijala... ali, bez namere da ga uvredim, mislim da će čitalac mnogo bolje razumeti o čemu je ovde reč ako pročita ovaj prvi album naslovljen „Brodolomnik sa ostrva A“.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Stripovi
Ostali naslovi iz oblasti: Strip

Izdavač: Sirius production; 2013; Tvrd povez; latinica; 31 cm; 55 str.; 978-86-915061-1-7;