knjizara.com
Fidel Kastro

Pilar Uertas (autor)

Fidel Kastro
rasprodato

Ličnost Fidela Kastra, jednog od najvažnijih vođa druge polovine 20. veka, ne može se pojmiti u pravom kontekstu izvan latinoameričkog sveta i van borbi za nezavisnost Kube, koja je već više od dve decenije podvrgnuta razornoj ekonomskoj blokadi.
U trenutku kada je planirao revoluciju koja se iz Sijera Maestre proširila na čitavo ostrvo i čiji su odjeci i danas prisutni u mnogim delovima Trećeg sveta, Kastrov ljudski i politički genije fokusirao je staru težnju kubanskog naroda ka suverenitetu i dostojanstvu. vek obitavaju u nedrimanašeg društva.
Ovo je boga

to dokumentovana i ilustrovana monografija jednog od najvećih političkih vođa novijeg vremena i jednog od malobrojnih koji je stekao slavu i ušao u odgovarajuće poglavlje istorije čovečanstva, obavijen onom vrstom natprirodne aure koju narodna legenda daruje izuzetnim ličnostima.
Zahvaljujući ovoj knjizi, čitalac će postati svedok mnogih dosada nepoznatih detalja iz Kastrovog života, kako privatnog, tako i političkog, poput događaja iz studentskih dana, sportskog angažovanja, prijateljstva sa holivudskim zvezdama i mnogih drugih.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Kuba
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: IPS Media; 2009; Broširani povez; latinica; 20 cm; 312 str.; 978-86-7274-381-4;