knjizara.com
Evropsko pravo ljudskih prava

Dragoljub Popović (autor)

Evropsko pravo ljudskih prava
rasprodato

U ovoj knjizi autor je na pregledan i sadržajan način istražio najvažnija pitanja u vezi sa Evropskom konvencijom za zaštitu ljudskih prava. Prvi deo knjige posvećen je tekstu same Konvencije ? postanku, organima za sprovođenje Konvencije, načelima, važenju i primeni Konvencije; u drugom delu predmet istraživanja je položaj Evropskog suda za ljudska prava iz Strazbura i postupak pred ovim Sudom; u trećem delu autor je analizirao praksu Suda, a poslednja celina knjige posvećena je izvršavanju sudskih odluka.U drugom izdanju čitalac će pronaći najnoviju sudsku praksu Evropskog suda za ljudska prava, kao i komentare najnovijih presuda. Posebna vrednost

ovog izdanja posledica je okolnosti da je autor do 12. aprila 2015. bio sudija ovog suda i učestvovao je u donošenju značajnog broja presuda koje pominje i komentariše u svojoj knjizi.
Knjiga je namenjena kako onima koji žele da se upuste u studije evropskog prava ljudskih prava, tako i praktičarima. Među ovima drugim podjednako je mogu koristiti advokati kao i sudije. Ovo zbog toga što Evropska konvencija za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i pravo koje je strazburški sud stvorio primenjujući Konvenciju predstavljaju deo unutrašnjeg pravnog poretka Republike Srbije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljudska prava
Ostali naslovi iz oblasti: Pravo

Izdavač: Službeni glasnik; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 499 str.; 978-86-519-1913-1;