knjizara.com
Evelin Kuši Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje za zdravlje, harmoniju i mir

Evelin Kuši (autor)

Evelin Kuši Kompletan vodič za makrobiotičko kuvanje za zdravlje, harmoniju i mir
rasprodato

Biblija makrobiotike! Za one koji tek počinju i za one napredne.
Filozofija makrobiotike, uputstva za pripremanje i sečenje hrane; detaljna objašnjenja za pripremu recepata; jelovnik za svaki dan, recepti za medicinske, lekovite napitke, čajeve, obloge.

U ovoj knjizi, Evelin Kuši, zajedno sa nekadašnjim direktorom časopisa "Istok-Zapad", Aleks Džekom, detaljno objašnjava kako napraviti izbalansirane obroke od integralnih namirnica kako bi cela porodica mogla da uživa.
Pokazuje vam:
- Kako u savremenoj kuhinji da na makrobiotički način pripremite integralni pirinač, miso supu, tofu i druge prirodne namirnice.
- Gde da

nabavite i kako da izaberete integralne žitarice najboljeg kvaliteta, mahunarke, povrće, voće, morske alge, ribu i morske plodove.
- Kako da budete u harmoniji sa godišnjim dobima i da iskoristite lekovitu energiju različitih namirnica.
- Tajne kuvanja na pari, pripremanja sušija, pirinčanih kuglica i tempure, zatim prženja u dubokom ulju, brzog i sporog kiseljenja, i balansiranja obroka začinima i nadevima.
- Makrobiotički način da pripremite evropski hleb od kiselog testa sa semenkama, indonežanski tempeh intenzivnog ukusa, krckave latinoameričke kukuruzne arepe, ukusnu pitu od jabuka koja je prirodno zaslađena, štrudlu od višanja i druge deserte u američkom stilu, lazanje pečene u rerni i na stotine drugih, veoma ukusnih jela iz celog sveta, a jednostavnih za pripremu.
- Praznične menije za Božić, Novu godinu, Dan zahvalnosti, Dan mira, porodična slavlja i druge posebne prilike.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Makrobiotika , Kuvarski recepti
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: Hema-Kheya-Neye; 2008; Broširani povez; latinica; 24 cm; 480 str.; 978-86-84347-37-6;