knjizara.com
Eva Braun - život s Hitlerom

Heike B. Görtemaker (autor)

Eva Braun - život s Hitlerom
rasprodato

ko je bila žena kojom se Hitler oženio dan prije svog kraja? I što je značilo živjeti s jednim od najvećih zločinaca svjetske povijesti?
On je bio usamljen, Njemačkom oženjen „Fuhrer". Tako ga je htjela prikazati nacionalsocijalistička propaganda. U stvarnosti je Adolf Hitler imao ljubavnicu, čija je egzistencija držana u tajnosti sve do posljednjeg trenutka Trećeg Reicha: Evu Braun.
Obično je Eva Braun bila smatrana politički naivnom, površnom mladom djevojkom, koja je u Münchenu i prividnoj idili Berghofa imala tek nebitnu, sporednu ulogu. No što je od toga točno? S detektivskim insti

nktom ova knjiga rekonstruira životnu priču žene koja je stajala uz Hitlera, prati je od malograđanskog doma sve do unutarnjeg kruga nacionalsocijalističkog moćnika, a završava zajedničkim samoubojstvom dan nakon vjenčanja u Führerovu bunkeru 30. travnja 1945.
Kakvu je ulogu ljubavnica igrala u Hitlerovim privatnim krugovima? Koliki je imala utjecaj? I što su ona i ostale žene nacionalsocijalističkih vođa znale o zločinima svojih muškaraca?
Heike B. Görtemaker potražila je odgovore na ta pitanja i sastavila ih u zanimljivu biografiju. Pri tome je ujedno nastala i nova, uznemirujuća Hitlerova slika.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hitler
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Profil knjiga; 2011; Broširani povez; latinica; 24 cm; 334 str.; 9789533193434;