knjizara.com
Europska unija

Europska unija
rasprodato

Danas u svetu postoje brojne slično koncipirane knjige u kojima različiti autori obrađuju pojedine teme vezane za Evropsku uniju. Ovakva dela obično su namenjena onima koji žele da steknu određeni nivo opšte informisanosti o složenim mehanizmima funkcionisanja Unije i njenim najvažnijim politikama. Međutim, u regionu još uvek postoji relativno skroman broj dela o Evropskoj uniji. Postoji sve značajniji broj članaka u raznim časopisima, ali oni se najčešće bave samo pojedinim temama vezanim za Evropsku uniju. Ovaj nedostatak

smo nastojali da donekle ublažimo knjigom „Europska unija” kojoj je cilj da na detaljan način i multidisciplinarno obradi najnoviji razvoj Unije istovremeno u više različitih područja.
Strateški (spoljno)politički cilj Srbije je što skoriji ulazak u članstvo Evropske unije. Smatramo kako samo dobro poznavanje funkcionisanja Unije i svih raznolikih mogućnosti koje pruža svojim građanima i državama-članicama može osigurati da proces uključivanja u članstvo postane prava dobit za Srbiju. Stoga verujemo da je bilo potrebno, uz sve brojne inostrane izvore, omoguciti prvenstveno našim dodiplomcima, ali i svima drugima koji su zainteresovani, da iz pera stručnjaka iz regiona na jednom mestu dobiju osnovne informacije o najvažnijim aspektima Evropske unije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Evropska unija , Integracija
Ostali naslovi iz oblasti: Politika

Izdavač: Mate; 2011; Tvrd povez; latinica; 23 cm; 720 str.; 978-953-246-120-6;