knjizara.com
Enciklopedijski brodostrojarski rječnik englesko-hrvatski

Josip Luzer, Aristide Spinčić (autor)

Enciklopedijski brodostrojarski rječnik englesko-hrvatski
rasprodato

Dvojica autora rječnika, inače nastavnici Pomorskog fakulteta u Rijeci, u 16 godina rada sačinili su opsežan Enciklopedijski brodostrojarski rječnik s 35.000 natuknica s označenim izgovorom, 50.000 primjera s prijevodima, desecima tisuća kolokacija, mnoštvom glagolskih izraza, žargonizama i 870 učestalih brodostrojarskih kratica.
Rječnik obuhvaća cjelovit brodstrojarski korpus suvremenog engleskog jezika. Obimna bibliografija sadrži 190 vrela, pretežito brodostrojarskih priručnika, udžbenika, tehničkih rječnika i pojmovnika.
Rječnik treba

prvenstveno poslužiti brojnim hrvatskim brodostrojarima na domaćim i posebno stranim brodovima, inženjerima u tvornicama brodskih pogonskih i pomoćnih motora te brodograditeljima, đacima i studentima u učenju iz strane literature i pri pisanju maturalnih i diplomskih radova, nastavnicima u poučavanju stručnih predmeta, prilikom pisanja knjiga, udžbenika i priručnika, inženjerima i pravnicima u donošenju zakonskih i podzakonskih akata (npr. Hrvatski registar brodova, Carina, Hrvatski zavod za normizaciju, Narodne novine), stručnim prevoditeljima u prevođenju tehničke literature i svima koji se znanstveno i stručno usavršavaju u ovom području.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Brodarstvo , Engleski jezik
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: Školska knjiga - Zagreb; 2013; Tvrd povez; latinica; 24 cm; 1548 str.; 978-953-0-40224-9;