knjizara.com
Enciklopedija pravoslavlja

grupa autora (autor)

Enciklopedija pravoslavlja
rasprodato

Enciklopedija pravoslavlja prvi je projekat ovakve vrste kod nas i balkanskih Slovena. U njoj je srpsko kulturno i duhovno nasleđe, sagledano kroz više teoloških i drugih naučnih disciplina, lišeno stereotipnih predrasuda i analitički i sintetički obrađeno. Više od 14 000 jedinica obradilo je sedamdeset autora, među kojima su naši najistaknutiji teolozi, profesori Bogoslovskog fakulteta u Beogradu, zatim profesori Univerziteta u Beogradu, akademici i drugi naučni radnici.
Prva srp

ska Enciklopedija pravoslavlja sadrži pre svega jedinice sa dogmatskim odlukama Srpske pravoslavne crkve, potom one o Pravoslavnoj crkvi i njenom autoritetu, o Srpskoj pravoslavnoj crkvi posebno, o Sveom Pismu - Starom i Novom zavetu, o ikonama i ikonopoštovanju, o vizantijskoj umetnosti, o bogosluženju u pravoslavlju, o crkvenoj muzici i pojanju, o svetima i krsnim slavama, o sektama i mistici, o etici i psihologiji, itd.
Bogato je ilustrovana, ima oko 1600 ilustracija crno-belih i u koloru,zatim mape eparhija Srpske pravoslavne crkve -u zemlji i inostranstvu, crteže i druge priloge.


Ostali naslovi iz oblasti: Pravoslavlje

Izdavač: Savremena administracija; 2002; Poseban povez; ćirilica; 24 cm; 2400 str.;