knjizara.com
Emir Kusturica - kult margine

Goran Gocić (autor)

Emir Kusturica - kult margine
rasprodato

Impresioniran sam kvalitetom pisanja u ovoj knjizi. Činjenica da je moj anarhični koncept i iracionalni stav spram života racionalizovan u mojim filmovima veoma je dobra opservacija. Napisani materijal mi je pomogao dok sam,razmišljajući o budućim projektima , ponovo prolazio kroz različite faze svoje karijere.


Kusturica o knjizi

Notes From The Underground: The Cinema Of Emir Kusturica, Gorana Gocića (Wallflower Press, 2001), prva je monografija o jednom domaćem sineasti objavljena na engleskom govornom području.

Izvorno pisana na engleskom jeziku za vreme Gocićevog boravka u Londonu, knjiga beleži zavidan uspeh, uprkos tome što je kritički nastrojena prema angloameričkom konceptu filma, kao i činjenici da je Kusturica manje poznat u Britaniji i SAD.

U okviru edicije Vrtoglavica, SKC sada predstavlja prošireno izdanje knjige pod nazivom Emir Kusturica: Kult Margine, značajno obogaćeno brojnim ekskluzivnim fotografijama, od kojih najveći broj do sada nije objavljivan. Utemeljena na razgovorima sa režiserom, ova monografija pokriva i niz drugih oblasti, od ideologije do estetike, od istorije do kulturoloških studija, obraćajući se kako specijalistima, tako i širokoj čitalačkoj publici.


Ostali naslovi iz oblasti: Film

Izdavač: Studentski kulturni centar - Beograd; 2005; Broširani povez; latinica; 24 cm; 378 str.; 86-80957-44-5;