knjizara.com
Emil

Denis Mikan (autor)

Emil
290 din
Stara cena: 363 din
U korpu

Izvanredna knjiga Denisa Mikana liči na izveštaj koji kratkim i uverljivim sekvencama osvetljava život glavnog lika po kojem je roman dobio ime. Emil – stranac u sopstvenom egzilu, koji nigde pa ni u svojoj domovini nije kod kuće – tavori na rubu jednog njemu tuđeg sveta. U hodu po pukotinama koje se šire, zapažaju se i naprsline u samo naizgled idiličnoj okolini – izložene Emilovom pogledu one najpre postaju vidljive i na kraju sasvim očigledne. Tako se, međutim, otkriva koliko je nesigurna i Emilova pozicija: bitisanje na margini, tačka iz koje on o stvarima izveštava, ali ih ne menja. Nesrećno povezan s

a svojom okolinom, glavni lik i sam postaje personifikacija neugodnog koje ga okružuje i određuje.
Thomas Ballhausen, Kolik

Jezik u ovim zgusnutim zapisima, impresijama i pričama pokazuje veliku modulacijsku širinu i predstavlja nam jednog autora koji bez velikog narativnog rashoda raspolaže neodoljivim opsegom i svoje slike s lakoćom slaže u jedinstvenu kompoziciju.
Primus-Heinz Kucher, Ausblicke

Ovde niko ne lamentira nad prošlim vremenom niti traga za krivcima. Fine slike i kratke lepe priče, bez samosažaljivog roptanja. Mladići i devojke, stavite Emila pod svoju novogodišnju jelku! Kad vas stigne postpraznična zlovolja, poglavlja knjige će imati pravu dužinu za početak jednog uspešnog dana.
Martin G. Wanko, Thegap

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Austrijska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Geopoetika; 2006; latinica; 21 cm; 75 str.; 86-7666-086-7;