knjizara.com
Embriologija čoveka
tekst i atlas

Ivan Nikolić, Gorana Rančić (autor)

Embriologija čoveka
rasprodato

U udžbeniku i atlasu EMBRIOLOGIJA ČOVEKA na savremen i originalan način obrađen je složen i dinamičan proces razvića čoveka, uključujući morfogenezu, molekularne mehanizme regulacije, uspostavljanje funkcije organa i urođene anomalije. Način izlaganja odgovara savremenim didaktičkim zahtevima, a stil je jednostavan i koncizan.
Atlas sadrži više od 500 ilustracija u koloru: crteža, makrosnimaka embriona, fetusa i njihovih urođenih anomalija, mikrofotografije napravljene uz pomoć svetlosnog i elektronskog mikroskopa, kao i ultrazvučne snimke.
Udžbenik i atla

s EMBRIOLOGIJA ČOVEKA sastoji se od 21 poglavlja u okviru kojih se korak po korak obrađuju teme iz opšte i specijalne (histogeneza i organogeneza) embriologije.
U novom, sedmom izdanju učinjene su izmene u delu koji se odnosi na razvoj pljuvačnih žlezda i izvršene su minimalne tehničke korekcije.
Ovo izdanje potpuno je prilagođeno nastavnom planu predmeta Histologija i embriologija medicinskih i stomatoloških fakulteta. Osim studenata kojima je prevenstveno namenjen, udžbenik može da bude veoma koristan lekarima i stručnjacima iz različitih oblasti: biolozima, anatomima, patolozima, pedijatrima, akušerima, hirurzima, stomatolozima…

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Anatomija , Embriologija
Ostali naslovi iz oblasti: Medicina

Izdavač: Data status; 7. izdanje, 2018; Tvrd povez; latinica; 28 cm; 242 str.; 9788674784952;