knjizara.com
Eliksir večnosti

Filip Karter (autor)

Eliksir večnosti
rasprodato

U San Francisku, beskućnicu je ubio čovek kojeg je godinama očekivala, a njene zagonetne poslednje reči oslobađaju decenijama zakopanu tajnu koja je promenila istoriju. U Teksasu, starac na samrtničkoj postelji daje jezivu ispoved – Nisam onaj za kog me smatrate – koja će njegovim sinovima biti upozorenje. U Masačusetsu, hladnokrvni ubica sklapa podmuklipakt s korporativnim milijarderom.
Svi oni povezani su sa ženom koja je pre mnogo decenija pobegla iz sovjetskog logora, ponevši sa sobom drevno znanje za koje bi ljudi bili spremni da prodaju dušu, samo da ga poseduju. U tu opasnu mr

ežu uvučeni su Raj O’Mali, čovek koji očajnički pokušava da izbegne smrtonosnu sudbinu, i Zoi Dmitrov, advokatica iz San Franciska, koja prepoznaje ubijenu beskućnicu – ženu za koju je mislila da je umrla pre skoro pola veka. Grozničava igra mačke i miša koja se proteže od zaleđenog Sibira do vijugavih ulica Pariza, od šokantnih otkrića holivudske legende do smrtonosnih mahinacija KGB-a i najviših instanci Sjedinjenih Država... i naposletku, do čuvara jedne drevne ikone.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2013; Broširani povez; ćirilica; 21 cm; 358 str.; 978-86-10-00162-4;