knjizara.com
Elektronsko trgovanje - elektronsko poslovanje u međunarodnoj trgovini

Predrag M. Bjelić (autor)

Elektronsko trgovanje - elektronsko poslovanje u međunarodnoj trgovini
440 din
U korpu

U prvom delu ove knjige razmatra se koncept elektronskog poslovanja. Tu je potrebno obraditi osnovne kategorije kako bi se one kasnije promenile u oblasti medjunarodne trgovine. Pod razmatranjem navedenih kategorija podrazumeva se davanje pojama, klasifikacija, znacaja, razvoja i perspektiva odabranih kategorija.
Elektronske kategorije koje su osnova koncepta elektronskog poslovanja bice razmatrane u drugom dijelu knjige, i u njih ukljucujemo: informacione sisteme, elektronsku razmjenu podataka (EDI), elektronsku numeraciju aktirkla (EAN), Internet i tehnologije zastite podataka.

Teorijska obrada tih tehnologija podrazumeva opis njihovih tehnickih karakteristika, uz stavljanje akcenta na njihovu potencijalnu poslovnu primenu imajuci u vidu potencijalne koristi koje se ostvaruju njihovom upotrebom.
Treci deo knjige posvecen je konceptu elektronskog poslovanja, kao primeni elektronskog poslovanja u oblasti medjunarodne trgovine. Prvo ce se dati osnovi pojmovi medjunrodne trgovine, razmotrice se uloga elektronskog poslovanja kao faktor konkurentnosti u medjunarodnoj trgovini, da bi na kraju definisali samo elektronsko trgovanje.
U cetvrtom dijelu cemo konkterizovati nase proucavanje tako sto cemo opisati prakticnu primjenu elektronskog poslovanja u svim oblastima medjunarodne trgovine. To podrazumijeva primenu elektronskih tehnologija u poslovanju spoljnotrgovinskih preduzeca, sajmova, berzi i svetskih trgovinskih centara.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Međunarodna trgovina , Internet , Elektronsko poslovanje
Ostali naslovi iz oblasti: Ekonomija , , Informacioni sistemi

Izdavač: Institut za međunarodnu politiku i privredu; 2000; Broširani povez; latinica; 24 cm; 201 str.; 86-7067-071-2;