knjizara.com
Ekonomska botanika
korisne biljke i njihovi proizvodi

Radiša Jančić (autor)

Ekonomska botanika
2218 din
Stara cena: 2465 din
U korpu

Reči „ekonomija“ i „ekologija“ imaju zajedničko poreklo. Potiču od grčke imenice oikos (dom). Priroda je zaista naš dom. A kakvi smo mi domaćini? U svetu u kome je sistem vrednosti uslovljen trkom za profitom, principi ekonomije i ekologije su, na žalost, suprotstavljeni. Možda će u budućnosti nastati neka nova, ekološka ekonomija, zasnovana na principima održivog korišćenja prirodnih resursa i poštovanja prirodnih zakona. Opstanak Čovečanstva, više nego ikada, upravo sada zavisi od toga.
Knjiga „Ekonomska botanika“ autora Radiše Jančića i Danila Stojanovića polazi upravo od tih osnovnih premisa. Budući da materiju o kojoj pišu i

zvanredno dobro poznaju, nije im bilo teško da i nama, običnim čitaocima predstave sve njegove lepote. Bogato ilustrovana, raskošno pisana, ova Knjiga svojim čitaocima nudi mnoštvo jasnih odgovora. Ne bi nas bilo, ovakvih kakvima se dičimo, da ne beše Biljaka. One, mirne i bezazlene, sesilne, a pri tom tako lepe, ne traže ništa zauzvrat, osim da im omogućimo da opet proklijaju, opet procvetaju, opet nam svojom beskrajno raznolikom lepotom ugoste sva čula kojima raspolažemo.


Ostali naslovi iz oblasti: Botanika

Izdavač: Zavod za udžbenike - Beograd; 2008; Broširani povez; ćirilica; 29 cm; 396 str.; 978-86-17-15000-4;