knjizara.com
Ekološke zanimacije

Dejvid T. Suzuki, Keti Vanderlinden (autor)

Ekološke zanimacije
rasprodato

Budući naučnici, istraživači i čuvari prirode!
Pridružite nam se u velikoj ekološkoj avanturi i otkrijte neverovatne, zapanjujuće činjenice o sebi, biljkama, životinjama, vazduhu koji udišemo, vodi koju pijemo, zemlji po kojoj hodamo i suncu koje nam daje energiju!
Dobrodošli na brod „Smuti pa prospi“. Zaplovićemo u svet prirode. Borićemo se protiv naftnih mrlja, čistićemo kabine ekološkim sredstvima koja smo sami napravili, pisaćemo pisma na recikliranom papiru domaće proizvodnje. Ujutru nas čeka životinjska joga, popodne gimnastika biljaka a uveče mađioničarska predstava velikog Big Eka. Kuvajte sami, po specijalnim receptima našeg kuvara Suzukija. Kad se uželimo šume, napravi

ćemo majušni ekosistem i zasadićemo drvo, a kad nas savlada žudnja za prirodom igraćemo se šuge u divljini. Izmerićemo zagađenje i nivo padavina u predelima kroz koje prolazimo i prečišćavati vodu. Ići ćemo na izlet pod zemljom i lov na bube. Ako nas bura u plehu oduva u potpalublje, igraćemo čoveče ne predaj se i smišljati kako da jezikom znakova objasnimo vanzemaljcima da je planeta Zemlja divno mesto koje vrvi od života a koje ćemo mi učiniti još lepšim!
Kapetan Dejvid Suzuki i njegova pomoćnica Keti Vanderlinden zahvaljuju se na poverenju i obećavaju vam dobar provod.

Učitelji i nastavnici!
Zbirka od preko pedeset zabavnih eksperimenata, zanimljivih radionica i igara „Smuti pa prospi”, postaće vam nezamenljiv priručnik i izvor inspiracije za nastavu u predmetima čuvari prirode, ruke u testu i svet oko nas u nižim razredima osnovne škole i biologije u višim razredima. Dušu dala za povezivanje gradiva, nastavu u prirodi i osvežavanje časova, ova knjiga će vama olakšati rad a vašim učenicima pomoći da kroz igru i praktične aktivnosti saznaju više o svetu oko sebe.

Roditelji budućih istraživača, naučnika i čuvara prirode!
Dobili ste saveznika u borbi protiv malih radoznalaca kojima nikada nije dosta izazova, eksperimenata i istraživanja. Zahvaljujući preciznim uputstvima obogaćenim jasnim ilustracijama, sve radionice su pogodne za samostalni rad, uz sasvim malo vaše pomoći. Ko zna, možda ćete i vi saznati nešto novo, a sigurno je da ćete se dobro zabaviti ako im se pridružite.

Uzrast 9+

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Izučavanje i čuvanje prirode
Ostali naslovi iz oblasti: Ekologija

Izdavač: Odiseja; 2. izdanje, 2009; Broširani povez; ćirilica; 28 cm; 119 str.; 978-86-7720-045-9;