knjizara.com
Džepni vodič za arhitekte

Šarlota Baden-Pavel (autor)

Džepni vodič za arhitekte
rasprodato

Često smo kao izdavač literature iz oblasti građevinarstva i arhitekturi bili u prilici da čujemo pitanje “Zašto nemate neku knjižicu koja bi se mogla koristiti stalno i svuda – i na gradilištu i pored računara u ofisu?”
Knjiga “Džepni vodič za arhitekte” je naš odgovor na takva i slična pitanja i zahteve. Ova knjiga je zbirka korisnih stručnih informacija potrebnih arhitektima, nadzornicima i izvođačima radova, jezgrovito i sažeto izloženih, obogaćenih iskustvenim i vrlo korisnim pravilima.
Opseg obrađenih tema

kreće se od opštih aritmetičkih i geometrijskih podataka do zahteva građevinskih normativa, dimenzija opreme, materijala, podataka o osvetljenju, električnim instalacijama, ventilaciji i mnogim drugim podoblastima.
Knjiga je usmerena prvenstveno na male privatne preduzetnike i tzv. mali biznis ali je svakako korisna svim arhitektima, projektantima, izvođačima i studentima, jer sadrži informacije iz širokog spektra izvora, koncizno, sistematično i pregledno objedinjenih u ovom vodiču.
Bez obzira na različitosti u standardima i propisima i na njihovu relativno čestu promenu koju i autorka naglašava, smatrali smo da je i domaćim poslenicima iz branše potreban jedan ovakav priručnik koji pre svega sadrži niz podataka koje svaki stručnjak poznaje, ali kad mu zatrebaju, gubi dragoceno vreme tražeći ih na različitim mestima.
U tome je upravo i vrednost ovog praktičnog priručnika – da bude mali podsetnik i savetnik u svakodnevnom radu.
Odličan prevod arhitekte Vesne Kosorić, koja je uspela da sačuva konciznost izložene materije, dodatna je preporuka budućim korisnicima knjige.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Priručnici
Ostali naslovi iz oblasti: Rečnici

Izdavač: Građevinska knjiga; 2006; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 305 str.; 86-395-0474-1;