knjizara.com
Duhovi okruga Mineral

Heder Šarfedin (autor)

Duhovi okruga Mineral
rasprodato

Gotove sve kritike romana Heder Šarfedin tvrdile su da je u pitanju prvoklasan, magičan triler sa ozbiljnom psihološkom pozadinom.
Savremeni vestern Duhovi okruga Mineral kroz misteriju jednog zločina ulazi duboko u ljudsku psihu. Radnja prati šerifa Edelsona koga će istraga davno počinjenog ubistva dovesti pred niz teških profesionalnih i ličnih odluka. Kada desetogodišnji Grej otkrije ženski kostur na obali reke, život mu se potpuno menja. Sa šerifom Edelsonom krenuće u potragu za rešenjem onog što će se ispostaviti kao hladnokrvno ubistvo. Kako napreduju u

rešavanju slučaja, Edelson će se uplesti u lanac trgovaca drogom u kome se nalaze i neki meštani okruga Mineral. Njegova opsesivna istraga će ga dovesti do zapanjujućih podataka koji vode pravo do dečaka. U trenutku kada shvati da se upetljao više nego što može da podnese, Edelsonu će privatni život biti razoren i brinuće o dečaku kome ne može da okrene leđa, štiteći ga od okrutne okoline. Da bi došao do rešenja zagonetke smrti misteriozne žene, moraće da se izbori sa čudnim navikama tamošnjeg stanovništva ali i da prihvati posledice sopstvenih dela.
Zajedničkim snagama doći će do otkrića koja će ih zapanjiti. Usput će morati da shvate i kako čudne oblike ljubav može da ima.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Mono & Manjana; 2007; latinica; 21 cm; 235 str.; 978-86-7804-108-2;