knjizara.com
Druga obala Bosfora

Tereza Revaj (autor)

Druga obala Bosfora
999 din
U korpu

Ljubavna priča između istoka i zapada.
U svetlu revolucije i u praskozorje modernog sveta, nova Turska izranja iz pepela nekadašnje otomanske raskoši, a jedna mlada žena otkriva dah nezavisnosti i slobode.
Istanbul, novembar 1918. godine. Bajkoviti grad nalazi se pod žestokom okupacijom saveznika, pobednika Velikog rata. Na obalama Bosfora, između istoka i zapada, nameću se bolni izbori.
Lejla je mlada supruga sekretara sultana Mehmeda VI. Njena svekrva, Čerkeskinja, primorava je da poštuje tradicionalne običaje, ali kada se u njihovu kuću useli francuski oficir i njegova porodica, život uređen po strogim pravilima razbija se u sitne komade. S druge stran

e, kapetan fregate Luj Gardel ne može da se odupre opojnim iskušenjima kosmopolitskog grada koji vrvi od belih Rusa, pobeglih pred naletom boljševičke revolucije. Za Turke koji se opiru razbijanju zemlje, kucnuo je čas otpora. Lejla se angažuje u borbi uprkos strahu od nepoznatog, a susret sa Hansom Kestnerom, arheologom iz Berlina odanim Mustafi Kemalu, uzdrmaće njen život. Pobunjena Anadolija tada postaje dekor strasne zabranjene ljubavi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Francuska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 21 cm; 349 str.; 978-86-10-01044-2;