knjizara.com
Drud 1

Den Simons (autor)

Drud 1
rasprodato

Ova priča govori o Čarlsu Dikensu, mom prijatelju (ili makar nekadašnjem prijatelju) te o nesreći koja mu je oduzela duševni mir, zdravlje, a neki bi tu čak šapatom pribrojali i njegov razum...
Naškrabanim rečima Vilkija Kolinsa, zapečaćenim stotinu dvadeset pet godina, započinje grozničavi silazak u podzemlje viktorijanskog Londona gde on biva uvučen u potragu Čarlsa Dikensa za utvarnom prilikom poznatom samo po imenu Drud.
Njihova istraga odvešće ih u mračne lavirinte ćumeza, opijumskih jazbina, katakombi i kanalizacije. Ono što će otkriti uništiće njihovo prijateljstvo i oba pisca oterati do same ivice razuma.
I UBISTVA...

„Simonsovi roma

ni su uvek dobri, ali Drud je remek-delo.“
Stiven King

Mislim da je vreme, dragi čitaoci iz moje posthumne budućnosti, da vam ispričam ponešto o drugom Vilkiju. Moram pretpostaviti da ste sve do sada smatrali kako je taj drugi Vilki ili proizvod moje mašte, ili posledica laudanuma koji sam primoran da uzimam. On nije niti jedno, niti drugo...
U ovoj jezivoj povesti o profesionalnoj ljubomori i mogućem ludilu, Vilki Kolins pripoveda o svom prijateljstvu i rivalitetu sa Čarlsom Dikensom, i o tajanstvenom stvorenju po imenu Drud, koji ih obojicu prati. Dikens i Kolins silaze beskrajnim stepeništima u londonsku kanalizaciju u potrazi za obitavalištem te gnusne aveti. U međuvremenu, bivši detektiv upozorava Kolinsa da je Drud odgovoran za više od sto trideset devet ubistava, i da će uništiti Dikensa u svojoj potrazi za besmrtnošću. Kolins je sitničav, tašt i surov, ali i najnepouzdaniji pisac, zavisnik od opijuma, sklon košmarnim vizijama. A Dikens je odlučio da napiše Drudovu biografiju... Da li su Drud i Dikens načinili FAUSTOVSKU POGODBU?

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost , Horor
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Laguna; 2009; latinica; 20 cm; 450 str.; 978-86-521-0268-6;