knjizara.com
Drinkmanov zabavnik Br. 1
(Rečnik reči i izraza koje se koriste često, ali ne baš uvek od milja)

Zoran Filipović (autor)

Drinkmanov zabavnik Br. 1
rasprodato

Akelja, bambak, geak, elebak, irijak i tako redom, samo su neki od 400 pojmova, ali i priča, sadržanih u neobičnoj i duhovitoj knjizi „Drinkmanov zabavnik“ autora Zorana Filipovića iz Užica.
Koristeći rečničku formu Filipović je godinama, uz pomoć prijatelja, a kasnije koristeći i Fejsbuk, prikupio i obradio 400 užičkih reči i izraza, koji se, kako piše u podnaslovu „koriste često, ali ne baš uvek od milja“. Ezoterične žargonske odr

ednice, koje potiču iz vremena kada se Užice urbanizovalo, menjalo svoj izgled i stanovnike, prolazilo fazu komunističke ogledne komune, do pojave pank i rokenrol bendova, veštim narativnim dodacima postaju zanimljive i duhovite urbane legende, čiji su akteri lokalni likovi. Dodatnu vrednost knjige čine sjajne ilustracije Tijane Jevtić, užičke grafičarke, a britkost i lucidnost autora moguće je naslutiti u poruci sa naslovnice koja je ispisana na latinskom: Iniuria velox atque incomprehensibilis est, što bi u prevodu značilo: Nepravda je brza i nedostižna. Drinkamanov zabavnik je, kako sam autor kaže, „sočna užička zajebancija“.
Svako slovo je ilustrovano, ima svoj moto, priču, stvarnu ili izmišljenu poslovicu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Žargoni
Ostali naslovi iz oblasti: Humor, stripovi i pop kultura

Izdavač: Neopress; 2014; Broširani povez; ćirilica; 24 cm; 183 str.; 978-86-88895-09-5;