knjizara.com
Drevni Rim
Republika

Drevni Rim
rasprodato

Sveobuhvatna ilustrovana istorija Rimske republike sada na jednom mestu!
Politički sukobi Rimske republike kao i njeni krvavi međunarodni obračuni prikazani kroz dinamičnu naraciju dvojice vrhunskih istoričara.
Ilustrovati istoriju Rima u doba Republike na potpun i lep način mnogo je teže nego naći zanimljive slike koje odražavaju ranu grčku istoriju, o kojoj imamo na raspolaganju ne samo brojne kritske, trojanske, mikenske i dipilonske antikvitete već i mnoge veličanstvene hramove i veliki izbor statua. U slučaju Rima, većina velikih dela arhitekture pripada kasnijem datumu, a od ranih skulptura i statua malo je sačuvano.
Ipak ova i

storija Rima u doba republike, nudi čitaocima jasnu, zanimljivu i detaljnu sliku o događajima, ličnostima i mestima kao što su Gaj Julije Cezar, Vučica sa Kapitola, Ciceron, Tiburski hram, Pompeja, Kartagina... Tu su opisani i veliki događaji od osnivanja Rima i proterivanja kraljeva, preko rataova sa Latinima i Etrurcima do Pompejevog povratka i Cezarove smrti.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Civilizacija , Istorija starog Rima , Kulturna istorija , Istorija civilizacije , Rimska država
Ostali naslovi iz oblasti: Istorija

Izdavač: Narodna knjiga - Alfa; 2006; latinica; 25 cm; 536 str.; 86-331-3071-8;