knjizara.com
Draker iz dana u dan

Piter Draker (autor)

Draker iz dana u dan
rasprodato

Za Drakera je pisanje nagon, oblik produktivne neuroze, koja objašnjava njegov impozantan rad. „Počeo sam kao novinar,“ dao mi je objašnjenje kao odgovor na pitanje kako uspeva da toliko piše i tom zadivljujućom brzinom. „Morao sam brzo da pišem kako bih ispoštovao rokove. Obučen sam da budem produktivan.“ Nije mi poznat precizan podatak koliko je stranica Draker do sada napisao u svojoj karijeri, ali samo njegove knjige zasigurno nadmašuju cifru od 10.000 stranica. Draker je redak slučaj genija koji je i veoma plodan i zapanjujuće pronicljiv.

Drakerov

genije najbolje sija u kratkim pasusima ili u jednoj rečenici koja vivisecira zbrku i metež složenog sveta i iznosi istinu. Poput zen pesnika, Draker univerzalne istine izražava tek sa nekoliko reči; neprestano možemo da se vraćamo onome što nas on uči, svaki put ga shvatajući sve bolje i bolje. U ovoj značajnoj zbirci dati su biseri mudrosti na jednom mestu, a o njima možete razmišljati o svakom ponaosob, a da ne morate da pročitate svih 10.000 stranica. Profesor Maćiarielo je mestralno odabrao najbolje od Drakera i zaslužuje svu našu pohvalu zbog usluge koju nam je učinio.

Rekli su o:

U sistematizovanom obliku, i to, izvedene neposredno iz mojih rukopisa, knjiga donosi moje ključne stavove praćene sa nekoliko redaka, takođe izvučenih iz mojih radova, komentara i objašnjenja o temama koje obuhvataju širok spektar oblasti mog rada: menadžment, poslovanje, svetska ekonomija; društvo koje se menja; inovacije i preduzetništvo; proces donošenja odluka; ljudski resursi koji se menjaju; neprofitne organizacije i njihov menadžment; i tako dalje.

Ali, najznačajniji deo ove knjige su prazna mesta na kraju svake stranice. Ona predstavljaju doprinos čitalaca, za mere koje oni preduzimaju, odluke koje donose i posledice donetih odluka. Jer ovo je jedna proaktivna knjiga.

Piter Draker

Drakerov primarni doprinos nije neka pojedinačna ideja, već ceo korpus dela koji ima jednu ogromnu prednost: gotovo sve u njemu je u temelju ispravno. On ima zapanjujuću sposobnost da stekne uvid u funkcionisanje društvenog sveta, za koji će istorija kasnije potvrditi da je bio dobar.

Džim Kolins,

autor bestselera „Od dobrog ka najboljem“

Najveći mislilac o poslovanju i menedžmentu ove zemlje.

Vol strit Džornal

Piteru Drakeru dugujemo svoju beskrajnu zahvalnost.

Tom Piters

Naš najistrajniji komentator prakse menadžment i ekonomskih institucija društva.

Biznis vik

Na njegovim radovima se zasniva profesija menadžera.

Harvard biznis rivju

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Industrijski menadžment , Organizacijski menadžment
Ostali naslovi iz oblasti: Menadžment

Izdavač: ASEE; 2006; latinica; 25 cm; 472 str.; 86-7668-049-3;