knjizara.com
Draguljareva kći

Refik Halid Karaj (autor)

Draguljareva kći
rasprodato

Priča o osećanjima koja se ne mogu kupiti, o neizbežnom sukobu pravih ljudskih vrednosti i vrednosti današnjeg vremena.
Na peronu železničke stanice u Istanbulu, Ata-efendija sa strepnjom dočekuje pomalo nespretnu, stidljivu i neugledno obučenu devojku iz provincije, kćerku svog rođaka Jašara kojeg godinama nije video. Dobio je pismo od njega, u kojem ga moli da primi njegovu Ajšen jer on zbog poslovnih obaveza ne može da se brine o njoj. Ata i njegova žena Uftade isprva nisu oduševljeni idejom da hrane još jedna gladna usta, ali zbog novca koji je Jašar ubacio u pismo i obećanja da će poslati još, njihov stav se ipak menja.

Ata i Uftade

, njihova kćerka Feride i zet Atif, koji žive pod istim krovom, spremaju mali krevet za mlađanu rođaku. Ali čeka ih iznenađenje: ona nije devojčurak, već predivna devojka od osamnaest godina. I sam očaran Ajšeninom lepotom, Ata se plaši da će njegov zet pokušati da je zavede. Međutim, uskoro će saznati da mu je Atif najmanja briga: Ajšen je privlačna devojka, sa okom za modu, materijalno obezbeđena, i neće proći mnogo pre nego što mnogobrojni prosci počnu da se bore za njenu naklonost.
Da li će Ata i njegova porodica preživeti svu tu pažnju? Kojeg će đuvegiju Ajšen izabrati? Saznajte u ovoj dirljivoj sagi o pravoj vrednosti novca i lepote i ljubavi koja može da prebrodi sve prepreke.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Ljubavni
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Vulkan izdavaštvo; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 287 str.; 978-86-10-01776-2;