knjizara.com
Dosije pisar

Milenko Eraković (autor)

Dosije pisar
660 din
U korpu

Žestoka knjiga. Nabijena emocijama kao vulkan pred eksploziju, kao tempirana bomba, od prvih stranica se brižno drži u rukama, i čita teško, na prstima, prigušenog daha, u stalnom očekivanju praska ili na kraju - pomilovanja.
Priča Matije Rola je toliko bolna da je za čitaoca svaka nova rečenica po jedan ubod u dušu. Jer je stvarna, jer je iskrena i, štaviše, u ovom suludom vremenu traganja za sobom za smislom, za životom, sasvim moguća.U ovom romanu i

spovesti i hronici vremena rasula, psihološkog nijansiranja i raslojavanja homosapiensa ovde, i sada, romanu sudbine, zabeleški i svedočanstvu o raspadu Jugoslavije, jedine zemlje mnogih Matija Rola, prolasku kroz život kao po zaledjenom jezeru u rano proleće. kad se led pred njim, i pre zakoraka, lomi a ne puca; romanu kritike, gorčine i žala, ali i pouke i nade, svetlosti koja se nazire baš u najskrovitijem i najimtimnijem delu bića Matije Rola, Eraković piše savremenu dramu života, koji je još samo, a da toga nismo ni svesni, u našim genima, krvi, sećanju. Ostalo je puko životarenje. Čemu onda život?

Dragan Filipović


Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Biblioteka Diša Atić; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 153 str.; 978-86-7564-545-0;