knjizara.com
Dokaz da postoji raj
putovanje jednog neurokirurga u život poslije života

Eben Alexander (autor)

Dokaz da postoji raj
rasprodato

Eben Alexander ugledni je neurokirurg koji je uvijek bio skeptičan prema iskustvima svojih pacijenata koji su doživjeli iskustva kliničke smrti i svjedočili o postojanju onostranog svijeta, razgovorima s anđelima i Bogom. Sve dok i sam nije doživio takvo iskustvo. Naime, u svojoj 54. godini obolio je od rijetke bolesti i sedam dana bio u komi. Nakon toga je od žestokog kritičara takvih svjedočanstava postao jedan od najsnažnijih zagovornika ideje da raj postoji te da je duhovna stvarnost jednako realna kao i materijalna. Zbog toga ga je odbacio jedan dio znanstvene zajednice, ali su ga prigrlili milijuni ljudi širom svijeta. Znanost na

s uči da se naša svijest nalazi u mozgu i da ako mozak ne funkcionira ispravno, ne možemo ništa doživjeti. Ali njegova iskustva dokazuju suprotno.
O tome u uvodu knjige kaže: Moje mi je iskustvo pokazalo da smrt tijela i mozga nije kraj svijesti te da se ljudsko iskustvo nastavlja nakon fizičke smrti. Doživio sam kao svoju dužnost, svoj poziv, da ljudima ispričam o onome što sam doživio onkraj tijela i onkraj Zemlje. Mjesto na kojem sam se našao bilo je stvarno. Stvarno u tolikoj mjeri da se u usporedbi s njim ovaj život koji živimo ovdje i sad doima kao puki san. Međutim, to ne znači da ne cijenim život kojim sada živim. Zapravo, sad mi je draži nego ikada prije, jer ga sad vidim u njegovom istinskom kontekstu.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Smrt
Ostali naslovi iz oblasti: Alternativna učenja

Izdavač: VBZ; 2013; Broširani povez; latinica; 20 CM; 191 str.; 978-953-304-567-2;