knjizara.com
Dodir svile

Taš Ou (autor)

Dodir svile
rasprodato

Ovo je priča o Džoniju Limu, trgovcu tekstilom, sitnom kriminalcu, i njegovom braku sa lepom Snou Sung.Tokom 1940. godine, dok se Japanci spremaju da izvrše invaziju na Malajsko poluostrvo, Džoni i Snou kreću na medeni mesec ka tajanstvenim ostrvima Sedam deva. Sa njima kreću nestalni japanski profesor i Piter Vormvud, Englez lutalica. Mnogo godina kasnije, Vormvud se seća ovog putovanja, dok sin Džonija i Snou polazi u potragu za istinom o svojoj majci i zloglasnom Kinezu za kojeg se udala.
Post

avljen u središte zbivanja zemlje u krizi, blistavi prvi roman Taša Oua jeste priča o problematičnoj epizodi u istoriji jedne porodice i predstavlja prekretnicu u načinu pisanja književnih dela.

„Očaravajuće... Poročni stisak mrtvih, tanušne veze živih: mnoge teme utkane su u ovaj originalan roman. Autor ispituje čvorove odnosa i malajsku istoriju kako bi razmrsio strukove prosvetljenja. Ipak, ima nekoliko neraščišćenih detalja koje čitaoci moraju sami rasplesti. Ti krhki šavovi, te prekinute veze – neprestano posezanje za vezom koja izmiče – podstiču najjače emocije.“
Independent

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Alnari; 2010; Broširani povez; latinica; 21 cm; 319 str.; 978-86-7710-407-8;