knjizara.com
Dodir iz daljine - Ijan Kurtis i Joy Division
biografija

Debora Kurtis (autor)

Dodir iz daljine - Ijan Kurtis i Joy Division
rasprodato

Iako vrlo introvertan i podložan čestim promenama raspoloženja, Kurtis je svojim nastupima očaravao mnogobrojne obožavaoce, i do danas ostao kultna figura britanske muzičke scene. Zagonetan do samog kraja, izvršio je samoubistvo 18. maja 1980. godine, u 23. godini, ne doživevši svetski uspeh kultnog singla „Love will tear us apart“ samo mesec dana kasnije.

"Dodir iz daljine" opisuje Kurtisov život od detinjstva pa sve do trenutka njegove prerane i tragične smrti, pokušavajući pritom da odgovori na mnoga pitanja: Zašto je bio toliko fasciniran smrću? Da li su njegovi mračni, turobni stihovi bili svojevrstan umetnički egzorcizam?

U ovoj istins

ki fascinantnoj knjizi žena Ijana Kurtisa kroz opise njegove ljudske drame i kroz dirljivu ljubavnu priču koju su zajedno proživeli, baca novo svetlo na život zagonetnog umetnika.

Knjiga "Dodir iz daljine" uključuje i sve dosad objavljene i neobjavljene Kurtisove stihove kao i celovitu diskografiju i popis koncerata Joy Division.

„Jedina osoba koja je kvalifikovana da napiše ovu izvanrednu knjigu, to je i učinila. Hladnokrvan osvrt na opasnosti koje donosi slava i fascinantan pogled u srce i dušu jednog čoveka. Većina knjiga o rokenrolu ljubomorno pokušava da očuva mitsku sliku o glavnom liku, a ova knjiga je jednostavno uništava.“ – Ijan Rankin

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost , Rok muzika
Ostali naslovi iz oblasti: Memoari, biografije, dnevnici, pisma

Izdavač: Profil knjiga; 2009; latinica; 20 cm; 259 str.; 978-86-6059-015-4;