knjizara.com
Dodatne porcije

Megan Makaferti (autor)

Dodatne porcije
rasprodato

Džesika Darling je opet u borbenoj pripravnosti u ovom željno očekivanom i urnebesnom nastavku Traljavih početaka. Ovaj put ta izuzetno posmatrački nastrojena i preterano zabrinuta tinejdžerka prolazi kroz društveni i emocionalni pakao poslednje godine u Pajnvilskoj gimnaziji. Ne samo da joj misteriozni i ah-tako-zanosni Markus Flati još privlači pažnju nego i njena najbolja drugarica Houp i dalje živi u drugoj državi tako da Džesika ne može da izbegne kandže Bezglave ekipe, svojih dosadnih takozvanih drugarica. I povrh svega, roditelji neće da joj sjašu s vrata kad je u pitanju izbor koledža, a trudnoća njene sestre Betani pravi ogromnu pometnju u domu Darlingovih.
Britkom intel

igencijom, zajedljivom duhovitošću i genijalnim osećajem za komičan zaplet, Megan Mekaferti ponovo dočarava uzburkani svet današnjih tinejdžera koji brzo odrastaju. Poklonici Traljavih početaka ponovo će se sastati sa svojom omiljenom junakinjom, ali i upoznati sa svežim novim licima koja ulaze u Džesin život: zgodnim profesorom kreativnog pisanja sa letnjeg pripremnog programa za koledž i živahnom bakom ’što-na-umu-to-na-drumu’ Gledi. Ali pre svega, čitaoci će konačno dobiti odgovore na mnogobrojna pitanja, pa i više od toga. Da li će Džesika popustiti pod pritiskom završne godine? Da li će joj nejasna osećanja prema Markusu upropastiti ljubavni život? Da li će se Houp ikada vratiti u Pajnvil? Ponovo se zaljubite u bezobraznu Džesiku u ovom predivnom nastavku knjige koju su i kritika i čitaoci pozdravili kao najbolji srednjoškolski roman godine.

„Urnebesan, iskren nastavak Traljavih početaka... Džesika je zanosna, inteligentna, otrovno duhovita, ali uvek uverljiva adolescentkinja. Kao pripovedač, u svojim skicama je bespoštedna prema ’društvu’ iz Pajnvilske gimnazije, a opet dirljivo živa u sopstvenoj ranjivosti.“
PUBLISHERS WEEKLEY
„Žestoko i nabijeno sa više preokreta nego maratonska sapunica.“                                                       

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Za tinejdžere , Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2009; Broširani povez; latinica; 21 cm; 366 str.; 978-86-521-0155-9;