knjizara.com
Do kraja zemlje

David Grosman (autor)

Do kraja zemlje
rasprodato

Uzbudljiva, nesvakidašnje puna saga o izraelskopalestinskim odnosima, o ljubavi i patnji, i o pogibiji sina u ratu sa Hezbolahom u Libanu.
Dok sin odlazi u rat, njegovi majka i otac kreću na pešačenje stazom oko Izraela, posvećujući tu dugu šetnju sinu za koga strepe i svojim strahovima i nadama s kojima žive. U tom dugom pešačenju majka i otac, razdvojeni u običnom životu, prisećaju se celog svog života, odrastanja sina, svojih ljubavi, uspona i padova, časova sreće i časova u kojima su gubili svaku nadu. Grosman pripoved

a sugestivno i uzbudljivo, a njegov roman dobija snagu velike freske i polifonije u kojima se sabiraju slike i glasovi, iskustva proživljenog života i sve ono što je vredno sećanja.Poznati pisac Pol Oster napisao je povodom romana Do kraja zemlje: „Ovo je knjiga ogromne snage i intenziteta, remekdelo Davida Grosmana. Flober je stvorio Emu, Tolstoj je stvorio nje-govu Anu, a sada smo dobili Grosmanovu Oru u potpunosti živu, posve otelotvorenu. Progutao sam ovaj obimni roman u groz-ničavom transu. Bolno, lepo, nezaboravno." Za roman Do kraja zemlje Grosman je za nepunih godinu dana dobio dva velika svetska priznanja.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Hebrejska (jidiš) književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Arhipelag; 2010; Tvrd povez; latinica; 21 cm; 407 str.; 978-86-86933-83-6;