knjizara.com
Dnevnik razdaljine

Marija Šimoković (autor)

Dnevnik razdaljine
rasprodato

O ovoj zbirci pesama, pisao je Jovica Aćin, srpski esejista, pripovedač i prevodilac.
“Tarot karte su oduvek bile velika priča sastavljena od mnoštva ukrštenih malih priča, ali sad su, s Dnevnikom razdaljine, i izuzetna poezija. To je poezija ispisana u jednom dahu, prožeta životnim asocijacijama, sa obiljem svežih metafora. Da, Marija Šimoković je znalac tajnih istina koje nam otkriva takoreći u magnovenju; obdarena osobenim poetskim instinktom, ona prepoznaje sudbinske okrete u klupku istorije i promeće ih u lično iskustvo. Sarajevo nam je dočarano kao njen intimni događaj u kojem se skriva sve što ne možemo saznati ni u jednom udžbeniku ili istoriografskoj studiji. Tuga i ljubav se meš

aju i raspliću. Duboka unutrašnja drama jednog mesta, raskrsnice naših sećanja, zanosa i poraza, odjednom pokriva sva mesta sveta i zahvata sve trenutke u našem trajanju.
Čitajte ovu knjigu i znaćete šta je pesništvo, poput napete igre na granici izrecivog i neizrecivog, sve u stanju nam saopšti. Ukratko, poverava nam ono što jesmo i kad ne znamo šta jesmo. To je čudo koje izaziva bliskost.”

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Domaća poezija
Ostali naslovi iz oblasti: Poezija

Izdavač: Krug - Medijska knjižara; 2014; Broširani povez; latinica; 20 cm; 133 str.; 978-86-83523-54-2;