knjizara.com
Deda u bekstvu

Dejvid Valijams (autor)

Deda u bekstvu
930 din
Stara cena: 1034 din
U korpu

Džek ima dvanaest godina, mamu koja radi na odeljenju za prodaju sira u lokalnom super marketu i tatu koji je računovođa.
Ima i dedu koji…u kućnim papučama izlazi na ulicu, za večeru služi sardine sa sutlijašem i naseckane šargarepe u čokoladnom mleku, i vrlo često ne može da se seti Džekovog imena. Ali još uvek može da uzleti do neba u spitfajeru i da spase dan.
Deda je bivši RAF-ov pilot, a Džek sanja let u spitfajeru. Deda koji je počeo pomalo i ponekad da se gubi u vremenu i prostoru ima tu sreću da njegov unuk Džek uspeva da ga prati u svim tim pričama, jer za njega, dedino stanje nosi dozu magije u sebi. Deda je počeo da zabor

avlja, a Džek je umesto njega počeo da se seća. Ili baš zbog njega. Dedu su pokušali da smeste u starački dom Sumrak kule – koji vodi ozloglašena nadzornica Prasićka. A on se dao u bekstvo!

Deda, pilot RAF-a, unuk sa željom da osvoji nebo, mama sa svojim sirevima, tata na kojeg se neustrašivost nije prenela, Radž sa specijalnim popustima i gomila sumnjivih tipova, svi zajedno u novom urnebesnom hitu Dejvida Valijamsa.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Knjige za školarce
Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Propolis Books; 7. izdanje, 2023; Broširani povez; latinica; 20 cm; 461 str.; 978-86-87045-91-0;