knjizara.com
Dečak A

Džonatan Trigel (autor)

Dečak A
rasprodato

Masa je htela da ih linčuje. Postali su glavna tema tabloida. Iako su im na optuženilčkoj klupi noge jedva dopirale do poda, dečaci A i B proglašeni su monstrumima. Zbog nezamislivog zločina za koji su bili optuženi, ni u zatvoru neće biti sigurni.

Posle mnogo godina provedenih po popravnim domovima i zatvorskim ćelijama, ozloglašeni dečak A, dobio je šansu za novi početak. Sada već mladić, on će morati da prihvati novi identitet, pravila života u zajednici i pre svega – da sačuva stravičnu tajnu o svojoj prošlosti, jer bi njeno otkriće moglo da ga košta jedva stečene slobode.

Roman Džonatana T

rigela bavi se veoma osetljivom temom – maloletničkom delinnkvencijom. Iz različitih perspektiva čitalac polako spoznaje okolnosti koje su dovele do toga da dva zapostavljena dečaka iz predgrađa Mančestera postanu sinonim za zlo. Istovremeno i uzbudljiva pripovest i oštra društvena kritika, Dečak A je knjiga koja otvara nezgodna pitanja istrajavajući u tome do samog kraja, a možda najstrašnije od svih jeste ono koje će dečakov otac postaviti sebi: da li bi možda bilo bolje da je njegov sin bio žrtva?

Po knjizi je 2007. snimljen film, u režiji Džona Kroulija, koji je osvojio četiri BAFTA nagrade, Nagradu žirija na Filmskom festivalu u Berlinu, kao i Nagradu žirija i publike na Dinard festivalu.
Preveo s engleskog Đorđe Tomić

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Engleska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2015; Broširani povez; latinica; 21 cm; 251 str.; 978-86-6457-025-1;