knjizara.com
Debeli, znam ko si

Nenad Stakić (autor)

Debeli, znam ko si
rasprodato

Kao pesnik, ali i potpisnik više proznih radova na internet magazinima, Nenad Stakić se predstavlja i kao pisac u čijem radu provejava jedna ogoljena metafizika asfalta, punkerskog patosa prepunog beležaka s margine nasilne, kompromitovane i prečesto apsurdne stvarnosti. Stakić je poneo nagradu s određenom dozom simpatije, koja dolazi upravo i zbog toga što bi se Stakićeva dela mogla slušati i kao deo jedne andergraund ploče pank i "garaž" muzičke provinijencije.
Sava Nikić
* * *
Novi Sad je ispljunuo Nenada Stakića iz nekog limanskog šahta, sa svim ožiljcima kakve urbana sredina može da ostavi na mladog čoveka. Hibrid zlog Selina

, raspadnutog Bukovskog i ludog Fantea je jedan lik koji bez straha od ičega, piše kao da nema sutra! Nagledan pornića sa gotičarkama, ogorčen na grad koji ga je odbacio, on priča svoje autentične priče pune mržnje i ljubavi, koje se kreću od najiskrenijeg vapaja za nečim čistim i uzvišenim, do treš horora i jeftine malodušnosti koja vlada betonskim naseljima. Pljunite ga, uzvratiće. Pojurite ga i on će nestati negde sa nekom bledom gotičarkom. Uplašite ga i reći će lalinski: Juuu! Kad dođe sebi, sigurno će vas nazvati primitivnim došljakom. Onda će da popije pivo i napiše nešto za sledeću knjigu.
Dejan Bambulović


Ostali naslovi iz oblasti: Pripovetke

Izdavač: Liber - Beograd; 2008; latinica; 15 cm; 88 str.; 978-86-85353-66-6;