knjizara.com
Dalas "63

Stiven King (autor)

Dalas "63
rasprodato

Dana 22. novembra 1963. godine tri pucnja odjeknula su u Dalasu. Džon Kenedi je ubijen i svet je zauvek izmenjen. Šta bi bilo kada bi to moglo da se promeni? Šta ako jedan čovek ima mogućnost da se vrati kroz vreme i izmeni tok istorije?

Džejk Eping je tridesetpetogodišnji nastavnik engleskog jezika u američkoj državi Mejn. Jednog dana, prijatelj Al će mu otkriti neverovatnu tajnu: u njegovoj ostavi nalazi se vremenski portal koji vodi u 1958. godinu. Al ubeđuje Džejka da krene u neverovatnu misiju – koja je odjednom nestvarno stvarna – da pokuša da spreči Kenedijevo ubistvo. Tako počinje Džej

kova avantura, u kojoj kao Džordž Amberson dospeva u svet Elvisa i Džona Kenedija, upoznaje osobenjaka Lija Osvalda i lepu bibliotekarku Sejdi Danhil, koja postaje ljubav njegovog života. Džejkov novi život prevazilazi sve zakone fizike i normalne granice prostora i vremena, ali da li će to biti dovoljno da ostvari svoju misiju?

Oda jednom jednostavnijem vremenu i napeta misterija koja će vas ostavitibez daha, Dalas ’63 je još jedno Kingovo remek-delo epskih razmera.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Naučna fantastika

Izdavač: Alnari; 2012; Tvrd povez; latinica; 22 cm; 615 str.; 978-86-10-00720-6;