knjizara.com
Čudesni Čarobnjak od Oza - elektronska knjiga

Lajmen Frenk Bom (autor)

Čudesni Čarobnjak od Oza - elektronska knjiga
rasprodato

„Čudesni čarobnjak od Oza“ je roman za decu, u kom curicu Dorotku ciklon odnosi, zajedno s kućom i njenim psićom Totoom, u čarobnu Zemlju Oza, u kojoj vlada moćni čarobnjak Oz. Kuća je pri sletanju ubila Zlu Vešticu od Istoka, čije čarobne cipelice Dorotka, na savet prisutne Dobre Veštice od Severa, navlači sebi na noge, a zatim polazi da nadje čarobnjaka Oza u Smaragdnom Gradu, da bi izmolila da je on čarolijom vrati kući. Usput sreće nove prijatelje: Strašilka, čoveka od slame, koji žudi da dobije mozak; Limenog Drvoseču, čoveka od lima, koji čezne za srcem koje nema; i Kukavičkog Lava, koji bi želeo da postane hrabar. Posle mnogih peripetija, isp

ostavlja se da Oz i nije čarobnjak, ali ipak uspeva da svima, sem Dorotki, ispuni želje. On nestaje u balonu kojim je i Dorotku hteo da poveze preko pustinje kući, a ona je upućena da potraži savet Dobre Veštice Lepšane, i na kraju se vraća kući uz pomoć čarobnih cipelica.
Ovaj dečji roman jedna je od knjiga koje su u svetu najviše prevodjene, preradjivane, prilagodjavane za muzičke i pozorišne izvedbe i film. Bomov jedinstveno jednostavan stil čini je bezvremenom.


Ostali naslovi iz oblasti: Romani i priče za decu

Izdavač: Branislav G. Romčević - izdavač; 2008; ćirilica; A5; 170 str.; 978-86-87579-08-8;