knjizara.com
Čudesan život Izidora Zvižduka

Enriko Janielo (autor)

Čudesan život Izidora Zvižduka
rasprodato

Čizma Italije puna je svakakvih čudesa, a među njima nikako ne treba zaboraviti dečaka Izidora Zvižduka, koji iako ne govori, može da razgovara sa pticama. I njegovu majku koja pravi najneobičnije stvari od testa, recimo zavese i kolevku. I njegovog oca, razrokog komunistu, koji svakoga jutra u kupatilu piše pisma: Johanu Sebastijanu Bahu, predsedniku Italije, Bogu.

Ali, pođimo ispočetka: u početku beše Zvižduk, pri-i-i.

Izidor nije običan dečak, jer obični dečaci koriste reči, a ne zviždanje. To će prvo primetiti njegovi „ćaknuti” roditelji, Stela i Kvirino, a ubrzo i svi stanovnici Matinele. Kos Ali je izgleda jedin

i koji nije nimalo iznenađen darom koji Izidor poseduje. On ga uči jeziku ptica i upućuje u tajne koje se prenose s kljuna na kljun. Stoga, kada grupa revolucionara odluči da prenese svoju poruku na neuobičajen način – daroviti dečak postaje logičan izbor za glasnika. Vesti o dečaku koji govori kao ptica proširiće se izvan njegovog malog mesta i doneti mu nova poznanstva, ali i nove izazove. Međutim, nakon razornog zemljotresa, Izidor će morati da se suoči i sa tamnijom stranom života.

U živopisnom svetu čije nam tajne otkriva Enriko Janielo čuda su sveprisutna – a kad nam se učini da je magija svakodnevice nestala, to nikako ne znači da nas je napustila, već da čeka pravi trenutak da se ponovo pojavi.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 280 str.; 978-86-6457-061-9;