knjizara.com
Ceo život

Romana Petri (autor)

Ceo život
rasprodato

Snaga jedne žene. Hrabrost jedne ćerke. Jedna ljubav jača od vremena.
Avantura o kakvoj devojke najčešće samo maštaju – da napuste svet koji poznaju i otisnu se preko okeana u potrazi za ljubavlju i drugačijim životom. To je najkraći i najtačniji opis sudbine namenjene Alčini, glavnom liku romana Ceo život italijanske spisateljice Romane Petri.
Snažna i romantična ljubavna priča neobične junakinje: Alčina, hrabra i ponosna, odlučna je da promeni svoj život. Zahvaljujući snazi i

optimizmu muškarca koji je voli od dečačkih dana, suočiće se sa nevoljama migracije, napustiće svoj zavičaj i spasiti ćerku iz užasa istorije i povesti je ka srećnijoj sudbini koja, uprkos svemu, postoji.
Ova duga priča je jedan ep o umeću pronalaženja sreće u svakom danu, za šta je potrebno verovati u vrednost onoga što najčešće nazivamo normalnim životom.I dok je njihova nepokolebljiva ljubav rođena uprkos ratu iz koga su oboje izašli kao pobednici, spokoj zrelog doba biće im nemilosrdno oduzet u vremenu diktature u Argentini, njihovoj novoj domovini. Buena je njihova ćerka, mlada žena puna ideala koja suočena sa nepravdom neće oklevati da izabere stranu i bori se, baš kao nekada njeni roditelji. Koliko hrabrosti i ljubavi je potrebno da se opstane u još jednoj buri u kojoj su svi prinuđeni na teške odluke?
U dobu u kome živimo, u kome su prave emocije potcenjene čak i u literaturi, Romana Petri je izabrala da nam u ovom romanu pokloni priču o ljubavi večnoj i neobičnoj, koju vreme samo obogaćuje, ništa joj ne oduzimajući.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Italijanska književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Sezam book; 2. izdanje, 2016; Broširani povez; latinica; 21 cm; 315 str.; 978-86-6105-147-0;