knjizara.com
Čarobna kuhinja 10 - lakše sa dijabetesom - Posna jela. Plodovi reka i mora

Violeta Orešković Ćurčić (autor)

Čarobna kuhinja 10 - lakše sa dijabetesom - Posna jela. Plodovi reka i mora
rasprodato

Svaka tradicija u današnjem vremenu je podvig, a kuvar za osobe sa dijabetesom, Violete Orešković, je podvig nad podvizima. Zašto? Zato što g-đa Orešković četiri godine istrajava u naporima da sazna, proveri i poduči, tako što svaki recept sama osmisli, svaki sama skuva i isproba, a onda u vidu ovog kuvara ponudi javnosti. Zašto javnosti, a ne samo čitalaštvu? Uverena sam da onaj ko uspe da za 4 godine, u 12 knjiga, objavi 450 recepata za predjela, jela, poslastice..., u okviru koj

ih su i informacije o namirnicama, namenjenih osobama koje muče muku sa gojaznošću i dijabetesom, podleže sudu javnosti kao javna ličnost, koja uspeva u poslu kojim se bavi i koja tu javnost u svom domenu oblikuje i definiše.
I na kraju, volela bih da vidim taj kuvar u torbama mojih pacijenata i mojih studenata, a da onda, jednom, neko ko prati rad Violete Orešković to njeno umeće, konačno nazove “Violetin kuvar”! I da onda taj “Violetin kuvar” postane ono isto što i našim bakama onaj njihov, tada famozni, “Bakin kuvar”!
Prof. dr Teodora Beljić Živković

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Dijabetes
Ostali naslovi iz oblasti: Kuvari

Izdavač: Amarant art; 2013; Broširani povez; latinica; 17 x 17 cm; 47 str.; 978-86-89195-01-9;