knjizara.com
Carica Orhideja

Anči Min (autor)

Carica Orhideja
rasprodato

Na granici između ljubavi i mržnje, roditeljske i državničke brige, mračnih spletki Zabranjenog grada i sukobljenih interesa moćnih suseda stoji jedna žena - Orhideja - dama Jehonala, carica Cu Hsi.
Priča o ženi koja nije imala svoj lični život, podižući budućeg cara njena sudbina postala je sudbina Kine, njena ljubav glavna opsesija Zabranjenog grada!
Zabranjeni grad okružen zidovima, u središtu Pekinga; ogromni splet palata i vrtova koje su održavale hiljade evnuha postao je izolovano, ksenofobično mesto. Sama na vetrometini, bivša konkubina, carica Orhideja, pokušava da sačuva carstvo u okviru vekovnih imperijalnuh granica. Ali na novom položaj

u na lestvici moći, njoj je ostajalo malo vremena za lični život. Kao suvladarka carice Nuharu sve do punoletstva svog sina, carica Orhideja zatekla se na početku dugotrajne i burne vladavine, koja će se održati sve do početka XX veka.Čitav život posvetila je opstanku u mračnim i erotikom i vlastoljubljem nabijenom svetu vlasti kontroverznog Kineskog carstva, ali i spasu imperije koja se cepala i osipala donoseći joj sudbinu poslednjeg vladara - poslednje kineske carice.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Dereta; 2007; latinica; 24 cm; 362 str.; 978-86-7346-618-7;