knjizara.com
Čajna ruža

Dženifer Doneli (autor)

Čajna ruža
rasprodato

Dok Fiona Finegan i Džo Bristou štede svaki šiling i peni kako bi mogli da se venčaju i otvore zajedničku prodavnicu u Londonu, ulicama Ist Enda šunja se Džek Trbosek, a iz prikrajka vreba siromaštvo. Lanac događaja pokreće ubistvo Fioninog oca, lučkog radnika, koji se svojim zalaganjem za sindikalne ciljeve zamera nemilosrdnom i moćnom trgovcu čajem. Pošto izgubi ljubav svog života, a porodica joj strada u nesreći, i sama u smrtnoj opasnosti, Fiona beži u Ameriku, zaklinjući se da će uništiti čoveka koga smatra odgovornim za smrt oca. Čitav niz nesporazum

a i grešaka isprečilo se između Fione i njenog voljenog Džoa, te oni počinju da grade zasebne živote na suprotnim stranama Atlantika, stičući zadivljujuća bogatstva. Međutim, Fionini stari duhovi ne miruju, i, u nadi da će ih umiriti, ona se vraća u London svog detinjstva gde joj sukob sa kobnom prošlošću donosi ključ za budućnost.

Donelijeva nas vodi na put od grubih, surovih ulica londonskog Ist Enda do otmenog sjaja njujorške Pete avenije. Junakinja romana, očaravajuća Fiona Finegan pleni svojom pameću, hrabrošću i velikim srcem. Kako priča odmiče sve je teže pustiti knjigu iz ruku, jer i glavni i sporedni likovi bude zanimanje i naklonost. Čajna ruža je jedna izvanredna, topla priča o bolu, borbi, poštovanju, pobedi, u kojoj će uživati i najstroži čitaoci.
Paula Koen, autor romana Gramersi Park

Izuzetno zabavna... Atmosfera oba grada dočarana je sa zadivljujućim pojedinostima. Čitalac može da oslušne razgovor prolaznika dok šeta gradskim ulicama u društvu Dženifer Doneli, koja je odlično obavila domaći zadatak iz istorije.

Ostali naslovi koji sadrže ključne reči: Američka književnost
Ostali naslovi iz oblasti: Romani

Izdavač: Laguna; 2007; Broširani povez; latinica; 20 cm; 649 str.; 978-86-7436-763-6;